Home


ActueelCliťntenraad

 
Werk en inkomen


Schuldhulp
verleningLinks

 
Contact
Vragen staat vrij

Misschien heeft u een uitkering of een ander inkomen rond het bestaansminimum en u zit met vragen. Dan kunt u terecht bij de Stichting CliŽntenraad Moerdijk.

De SCM is geen uitkeringsinstantie. Wel geeft zij advies in nijpende, financiŽle situaties en verwijst zij u, zo nodig, naar instellingen als het UWV, de sociale raadslieden of de sociale dienst van de gemeente Moerdijk.

Een voorbeeld. Een ouder echtpaar met een AOW-uitkering zonder aanvullend pensioen wordt direct in het nieuwe jaar geconfronteerd met het verhoogde eigenrisico bij ziektekosten. Beide echtelieden zijn ernstig suikerpatiŽnt en bij hun driemaandelijks medicijnpakket krijgen zij door hun zorgaanbieder al direct de rekening gepresenteerd, € 385,00 per persoon, een groot probleem. In bepaalde gevallen kan een echtpaar met een dergelijk inkomen bij de gemeente een beroep doen op de WBB (Wet Bijzondere Bijstand), maar die biedt geen uitkomst voor het eigenrisico bij ziektekosten. Bij navraag weet de Clientenraad Moerdijk raad: vraag om een betalingsregeling bij uw zorgaanbieder. Tien keer € 77,00 is beter op te brengen dan € 770,00 ineens.

Bovenstaand voorbeeld is niet verzonnen; in de afgelopen tijd werd de  SCM meerdere malen benaderd met eenzelfde vraag.

Heeft u vragen, maar weet u niet bij welke instantie u moet zijn? Bel ons gerust.

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD